Rezač luka je vrlo jednostavan za upotrebu i djeluje bez električne napetosti. Rezač iskoristi prirodnu slojevitost luka. Za vas to znači da ga već s jednim potezom narežete na ravnomjerne kockice veličine 6 x 6 x 6 milimetara. A ostalo povrće možete ovisno o njegovom prirodnom obliku narezati na julienne trakice ili kockice. Za kocke ga je potrebno dva puta zarezati sa sjeckalicom za luk.
Rezač luka Status je vrlo siguran za upotrebu jer tijekom rezanja niste u kontaktu s noževima. I djeca će vam moći pomoći pri pripremi ručka. Pomagalo je primjereno za iskusne kuhare kojima će skratiti pripremu luka i olakšati čišćenje te za svježe kuharske entuzijaste koji još nisu previše vješti ravnomjernog rezanja.
Polovicu očišćenog luka položite na okrugli donji dio rezača. S jednom rukom pritisnite na sabirnu posudicu, a s drugom na produženi gornji dio rezača te odlučno pritisnite. Kad narežete željenu količinu luka, zatvoreni rezač okrenite na glavu i narezani komadići će pasti u posudicu.
Narezani komadići padaju u posudicu, zato pult ostane čist. U sabirnoj posudici možete narezane namirnice pohraniti i za nekoliko dana. Upotrijebite univerzalni vakuumski poklopac broj 3 i u hladnjaku će se održati nekoliko dana bez da bi se neugodni mirisi širili.
Čišćenje pomagala je jednostavno jer se rastavi na pojedinačne komponente. Oprati ga možete na ruke ili u perilici suđa, iako zbog zaštite noževa preporučamo ručno pranje.
Rezač za luk upotrijebite i za rezanje:
tikvica, rotkvica i paprike;
krumpira, mrkve i kiselih krastavaca;
jabuka i kruški;
celera, poriluka, cvjetače i gljiva;
krastavaca, sira i jaja.
Noževi rezača su od nehrđajućeg čelika, tako da su zaštićeni od korozije, dok je kućište od izdržljive ABS plastike.
Tehničke karakteristike:
Težina: 589 g
Dimenzije: 95 × 112 × 304 mm
Boja: Bijela












